Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/samoletnarezervacia.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Рестрикции за почивките на децата във Великобритания

Почивките на децатаВъв време на икономическа рецесия, всеки родител, желаещ да заведе детето си на почивка, гледа да се възползва от възможно най-евтините варианти. За жалост, те не винаги съвпадат с указаните официални почивки по време на учебната година. Затова и над 50 % от семейните на Острова възроптаха срещу решението на местното правителство да забрани извеждането на малчуганите извън националните празници, освен в случай на болест. Добре познатата на всички нас система на извинителните бележки, обаче, едва ли ще помогне в този случай, тъй като властимащите обещаха да провеждат стриктни проверки на личните лекари.

Действително, семейната екскурзия по време на национални празници излиза значително по-скъпо, отколкото през другите не толкова заети периоди на годината, когато отливът от туристи кара различните авиокомпании да пускат много по-голям брой евтини самолетни билети, с които да привличат клиенти. Освен това, много от тях предлагат и различни видове отстъпки за семейства с малки деца. Така пътуването също излиза значително по-изгодно от това родителите да отидат сами на ваканция.

Статистиката сочи, че всеки 6 от 10 семейства са принудени да ограничат разходите си по време на пътуване или им и е трудно да си позволят подобни екскурзии изобщо. Ако решението на британското правителство влезе в сила, много родители ще бъдат принудени изобщо да не водят децата си на почивка.

Тежко ще е за всеки един от тях да обясни на малчуганите, защо мама и татко няма да могат да го заведат на някое красиво и интересно място. Тук възниква и въпросът за наваксването на учебния материал, но едва ли 5 дена извън образователната институция биха се отразили чак толкова фатално върху развитието на малките британчета.

Затова и много родители вече се обръщат с официален апел към властите да не позволят законът да бъде приет. Освен че би намалил броя на туристите като цяло, той ще лиши младите от възможността да се порадват на невиждани гледки и места. Засега предложението все още подлежи на обсъждане.

Comments are closed.