Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/samoletnarezervacia.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Разнообразие от възможности за почивка в Мексико

МексикоСписъкът с градовете и океанските курорти в 14-тата по големина държава в света е дълъг. Днес ще се опитаме да се спрем на някои от тях, които представляват потенциален избор за пътуването ни до Мексико. Необходимо е да знаем, че всички курорти имат разкошни хотели от различна категория, които предоставят на гостите си най-високото качество на обслужване. Веднъж избрали място за почивка, единственото за което може да си позволите да се притеснявате, би било дали да прекарате цялото си време, съсредоточени в едно курортно градче, или бихте попътували, за да разгледате повече от забележителната природа на тази великолепна древна страна. По отношение на климата, то сте попаднали на най-доброто място, което Ви предлага почти всички климатични възможности-от сух до студен в по-високите планински част климат. Зависи от Вашето желание за вид туризъм. Тук може да видите много голямо разнообразие от флора и фауна, култура и паметници.

До Вайядолид

Той е сред упълномощените а представят туристическия отрасъл курортни градове в страната. Мексиканската инициатива в различни културни проекти от световен мащаб поставят Вайядолид на високата ярка сцена на туризма, благодарение на невероятната естествена природа на района. Това е бижу, което трябва да бъде споделяно. Градът не сред гъсто населените, но е постоянно пълен поради притокът от туристи целогодишно. Средните температури тук са приказни-варират между 24-28 градуса, въпреки че през лятото се покачват.

Архитектурата в града

Известен е като “Султанът на изтока”, тъй като в миналото града е блестял в великолепна архитектура, нещо, което испанците даряват на района.

Майската Каба

Друга културна находка в съвремието ни е завещаното от маите по територията на Южен Юкатан. В превод от езика на древните името на местност означава “силна ръка”. Тук местните маи построяват солидно количество от храмови постройки за боговете в периода на 7-11в. Типичните храмове се строят от равни камъни, стъпаловидно разположени във формата на пирамиди. До върховете йм има няколко тераси като постепенно намалява и размерът на камъните. В горните части на пирамидата те са по-дребни. А в подстъпите й- има дълги тераси и достатъчно брой стъпала. Обикновено на повечето стъпала са допълнително изграждани лица на змии и други животни, различни символи и глави на божества, които изглеждат страховите, обикновено с изплезени езици и страшен поглед. Сред сградите, които са запазени в района може да видите такава, наречена “Дворецът на маските”. Тя е построена в стила на маите, с преобладаващи орнаменти на един от техните богове- този на дъжда.

Comments are closed.