Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/samoletnarezervacia.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Ползата от информираност за туриста

туристИма хиляди туристи, които ежедневно летят до различни или чести за самите тях точки- близки или далечни по света. Те са свикнали и ползват т.нар. оферти на бизнес пътувания. Може да се каже, че за тях летенето е част от ежедневния им живот. Навикът да пътуваш и по-конкретно да летиш, е нещо, което се изгражда лесно, като всеки друг навик в живота. Но голяма част от туристите не са постоянно на път в полети. Според статистиката около 30% от жителите на по-бедните страни по света, не са се качвали въобще на самолет през живота си. Това са хора на различни възрасти и от различни социални групи в обществото. Една част са се качвали само няколко пъти или дори веднъж, а друга, се качват на определено време-да речем няколко пъти в годината. Но това пак не е всеки ден или почти постоянно, за разлика от хората, които ползват отстъпките за бизнес дестинациите. В някои компании дори се организират курсове по безопасност по време на полет, в които може да се включи буквално всеки, който лети често или иска да има в автобиографията си подобен опит и умения. При всички случаи информираността носи огромни ползи. От това да сте запознати каква е политическата и религиозна, дори икономическа обстановка в страната, до която възнамерявате да летите, до много по-незначителни казуси като организацията на летището в страната, на което ще кацнете и т.н.

Информираност за политическата обстановка в Сирия

Ако възнамерявате да летите скоро до Турция или в близост до границата със Сирия, е хубаво да знаете какво се случва в момента там. В момента в града и в пограничните територии е пълно в кюрдски групи и американски войници, които се опитват да разрешат разразилите се конфликти. Според кореспондент на Ройтерс, от турската страна на границата има колона от полицейски джетове, докато от югоизточната част на града се виждат черни следи от дим в небето. Според други източници, днес, на 1.10.2014г., американски самолети са бомбардирали село югоизточно над Кобани и всичко това по някакъв начин е обвързано и със стачките в Ирак и Сирия, които текат паралелно отново поради борбата с екстремистките групировки по света, но най-вече срещу кюрдската група PYD, която е издънка на Алкайда. Сами разбирате, че в такъв случай е добре да сте запознати какво се случва и докъде летите, както и да бъдете бдителни на летищата.

Comments are closed.