Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/samoletnarezervacia.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Неприятните спътници по време на полет

самолетЛетенето със самолет несъмнено е най-бързият начин човек да достигне до желаната от него дестинация. За разлика от всички други видове транспорт обаче, то си има своите специфики, които е добре да знаем когато закупуваме самолетни билети – прекарване на повече – при полетите на дълги разстояния, или по-малко време, в ограничено тясно пространство с определен съсед по седалка; седене в определена поза; невъзможност за ползване на мобилни телефони и интернет, заради опасността от заглушаване на компютърните системи и възможните произтичащи от това инциденти и т.н. Пътуването може да бъде леко и приятно или обратно, да се превърне в кошмар, ако ни се падне неприятен съсед или пътуват малки деца, които огласят самолетната кабина с капризно мрънкане или пък рев.

Кои са неприятните спътници

Малките деца са определяни от повечето пътуващи като едни от най-досадните и неприятни спътници. Кои обаче са другите категории пътници, които могат да станат причина да искаме пътуването да приключи колкото се може по-бързо?

В повечето случаи ни се налага да сме съседи по седалка с още някой. Особено неприятно е ако съседът ни не е обърнал достатъчно внимание на личната си хигиена.

Друг вид неприятни съседи са прекалено бъбривите, които възползвайки се от възможността да говорят, засипват събеседника си с информация за цялата си биография, житейските си планове и неудачи и прочие и прочие. В някои случаи тактичното мълчание може да накара бъбривеца да се усети и да намали словесния порой, но в други случаи той просто не оставя на слушателя си възможност да се включи в разговора, принуждавайки го по време на целия полет да слуша, така че в този случай тапите за уши могат да се окажат най-доброто решение.

Неприятни спътници са и компаниите, които отиват да празнуват някакъв повод или събитие – рожден ден, концерт, сватба и т.н. Обикновено те вдигат много шум, провикват се и изобщо не се съобразяват с другите пътуващи.

Сред изискванията на авиокомпаниите спада забраната за използване на мобилни телефони на борда на самолетите, поради опасност от инциденти. Изключение от тази практика прави Emirates, която позволява на своите клиенти да използват мобилни телефони и интернет по време на полет. Проучвания обаче показват, че приблизително 80% от пътуващите са склонни да пренебрегнат тези изсквания и да оставят включени своите апарати било поради разсеяност или поради пренебрегване и омаловажаване на възможните рискове.

Comments are closed.