Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/samoletnarezervacia.com/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Древните наследства на Турция

Курортните градчета на Турция определено има с какво да ни очароват. Не е случаен факта, че през последните години се забелязва наплив от туристи, както от съседните на страната държави, така и от цяла Европа. Най-основателната причина за това са навярно добрите условия, обслужване на базата и цени на туристическите пакети, които в комбинация правят изключително примамлива страната като избор за почивна дестинация през летните, а и есенните месеци. Тук чак до късния октомври обикновено има добри температурни условия за изкарване на ваканцията Ви. Районът, за който днес ще Ви разкажем, разполага с десетки места и стари забележителности още от предримско време.

Турция

Между Кушадасъ и Измир

На южно отстояние от 50 км. от Измир и на 19 км. от Кушадасъ ще намерите едно от известните места, с които турците успешно привличат ежегодно хиляди туристи за посещение и почивка в страната йм. Сред великолепна панорама, Егейско море и слънце, което озарява синьото небе, се простира комплекса Ефес. Някогашният важен за Древна Гърция град, който е бил важен и за цяла Мала Азия, се намира на територията на екзотична и ориенталска Турция. За съжаление участта, която сполетява града и му помага да запустее са природното му разположение. Той е построен на брега на Егейско море и с течение на времето, наносите и заливите постепенно запълват брега, превръщайки го в блато, а това от своя страна довело до чести болести като малария и дизентерия, така че съвсем умишлено бива запуснат.

На какво се дължи величието на Ефес

Още от времето на микенската култура и хетите Ефес е бил издигнат като достолепен пример за разцвета на гръцката култура. Това датира отпреди 2000г. пр.н.е. През 10в. има сведения, че на територията му се заселват йонийски гърци. Великолепната архитектура е това, което впечатлявало всички, които идвали тук в миналото. Някога не е било така лесно както днес, когато с полети може бързо да достигнете до страната. Мраморните улици са очарователни и величествени, датиращи от 2 хилядолетие пр.н.е. Няколко храма, обществени бани и библиотеки също бележат миналото величие на Ефес. Пазари и публични домове са също част от задължителните сгради, на които се радвали местните жители на града.

Едно от чудесата на света

Обявено за такова, Храмът на богинята Артемида е бил предмет на възхищение от страна на известни владетели в миналото. Сред тях са били Цезар, Марк Антоний, Тиберий и самата египетска принцеса Клеопатра.

Comments are closed.